Acht Brabantse choreografieën strijden om provinciale titel Uitblinker

Zondag 8 maart wordt in CC de Boodschap een voorronde van de amateurdanswedstrijd BlinkerS georganiseerd. BlinkerS is een initiatief van deDansPunt., die in Noord-Brabant de belangen van de amateurdans behartigt. Voor het organiseren van een regionale voorronde vonden zij een samenwerkingspartner in Stichting Cultuurplaats.

In 2018 werd er al eens een BlinkerS georganiseerd bij De Schakel in Gilze. Ook toen was Cultuurplaats (voorheen Stichting TooN!) de aanjager om een voorronde van de danswedstrijd naar de gemeente Gilze en Rijen te halen. Zondagmiddag 8 maart wordt het dus de tweede keer. Het evenement start om 15.00 uur en toegangskaarten (incl. pauzedrankje) zijn verkrijgbaar via de website www.ccgr.nl

Dansers uit heel Brabant
Net als de vorige editie strijden weer acht choreografieën om de titel Uitblinker. Deelnemende dansscholen komen uit heel Brabant. Van Roosendaal tot Eindhoven en alles wat er tussenin ligt. Rijen wordt tijdens BlinkerS vertegenwoordigd door Kayra’s Movent en het KunstPodium.

Gastoptredens en interview
Naast de deelnemende dansscholen kan het publiek ook genieten van gastoptredens door Roots Your Folk Company en de Vooropleiding dans van de Fontys Hogeschool voor de Kunsten. Een leerling vertelt tijdens een interview meer over de vooropleiding dans.