Op 7 juni wordt de 20ste editie van Rijen Ruikt georganiseerd door Stichting Juin. Deze jubileumeditie krijgt voor een speciaal thema: Het Kriebelt… Met dit thema sluit Rijen Ruikt aan bij de actuele bewustwording van het belang van groene, wilde tuinen waarin het insectenleven bloeit. Deelnemers kunnen op allerlei manieren tonen hoe zij de biodiversiteit in hun tuin laten floreren, maar het kan ook bij ze kriebelen om juist iets anders bijzonders te tonen zoals kunst en muziek. Rijen Ruikt nodigt iedereen bij wie het kriebelt om zijn tuin dit jaar open te stellen, zich vóór 1 mei aan te melden via rijenruikt@juin.nl

Voor deze jubileumeditie zal Rijen Ruikt extra evenementen organiseren, zoals een speciale ‘kriebelbeestjes wandeling’ voor kinderen waarmee kinderen de insecten in hun eigen tuin kunnen ontdekken en leren waarom ze zo belangrijk zijn voor de natuur. Ook de winkeliersvereniging zal dit jaar op het Wilhelminaplein een markt organiseren die aansluit bij ´Het Kriebelt´, het thema van Rijen Ruikt. Tijdens de markt zullen onder andere biologische producten, vintage kleding en tuinproducten verkrijgbaar zijn. De gemeente is op de markt aanwezig om de plannen voor de verduurzaming van de gemeente tussen 2020-2030 te presenteren en aan te tonen hoe bewoners met minimale inspanning veranderingen in hun huis en tuin kunnen doorvoeren die grote invloed hebben op de natuur.