Op zaterdag 4 juli aanstaande presenteert Henk van Oosterwijk bij Bruna Rijen zijn boek De dood als vijand?’. Dit 7e boek van zijn hand zal hij signeren tussen elf en één uur in de winkel aan het Wilhelminaplein. In zeven jaar tijd schreef de geboren Rijenaar, maar nu wonend in Oosterhout, evenzovele boeken.

Pas een goed halfjaar terug bracht Henk van Oosterwijk zijn boek ‘Op de wereld gezet’ uit, dat het verhaal van zijn vrouw Riet Stoops vertelde vanaf haar geboorte tot haar trouwdag. ‘De dood als vijand’ is hierop het vervolg. De schrijver vertelt over het laatste jaar van Riet van Oosterwijk, vanaf het moment dat er bij haar longkanker werd geconstateerd tot aan haar stervensdag. Twee maanden tot een jaar werd haar gegeven. Het werden bijna dertien maanden, waarin zij een oneerlijke strijd leverde tegen de kanker.
Tijdens die laatste periode van twijfel over doodgaan en langer blijven leven, blikken beiden terug op hun vijftig jaren durende huwelijk en halen goede en slechte herinneringen op. De schrijver laat alle emoties voorbijkomen, die zich in die dertien maanden voordeden. Terugblikkend naar zijn leven met Riet zijn er, naast dieptepunten, vele vrolijke momenten. Daarom ook is dit boek met een lach en een traan geschreven in totaal 172 pagina’s.

Het signeren van de boeken op zaterdag 4 juli a.s. begint om 11.00 uur en duurt voort tot 13.00 uur.
Plaats: Bruna, Wilhelminaplein 6 in Rijen.
Boek: De dood als vijand?
ISBN 978.90.820203.6.6
Website: www.accordeonbrabant.nl/overig-nieuws