Busmaatschappij Arriva Nederland is van plan om vanaf 2022 lijn 131 (Tilburg – Gilze – NS-Rijen) te laten vervallen en om lijn 130 (AZC – Gilze – NS-Rijen) in het weekend te schrappen. In plaats van lijn 131 zal er op werkdagen een schoolliner 630 in het leven geroepen worden die twee keer in de ochtend, tussen 7.30 uur en 9.00 uur, en twee keer in de middag, tussen 15.00 uur en 17.00 uur, zal gaan rijden. In het weekend is er straks dus helemaal geen busverbinding meer tussen Gilze en (het NS station in) Rijen en doordeweeks is er slechts sprake van een zeer beperkte busverbinding tussen Gilze en Tilburg.

De PvdA Gilze en Rijen vindt dat deze plannen niet mogen doorgaan. Gilze moet bereikbaar blijven met het OV. Mensen die afhankelijk zijn van het openbaar vervoer moeten voor bijvoorbeeld bezoek aan vrienden of familieleden in het ziekenhuis of voor een dagje shoppen of uitgaan in de stad gewoon gebruik kunnen blijven maken van een goede OV-verbinding.

Daarom starten wij met een petitie die u kunt ondertekenen als u het met ons eens bent dat de huidige busverbindingen behouden moeten blijven. Ga naar www.gilzemoetbereikbaarblijven.nl