De grond van de groeituin in Gilze gaat onderdeel uitmaken van de plannen om woningen te bouwen in Gilze Zuid-West. Vexpro BV en de gemeente hebben afgesproken om de grond toe te voegen aan plannen voor woningbouw aan de Oranjestraat 113 en het achterliggende gebied. Dankzij de grond onder de groeituin is er ruimte voor extra woningen.

Wethouder David Vermorken (grondzaken): “Er is in Gilze veel vraag naar woningen. De verhuizing van de groeituin biedt de kans om extra woningen te bouwen. Vexpro heeft toegezegd om starterswoningen, patiowoningen, twee-onder-een-kapwoningen en vrijstaande woningen op te nemen in de woningbouwplannen voor de Oranjestraat 113 en het achterliggende gebied. Op basis van deze toezegging willen we de grond onder de groeituin verkopen aan Vexpro. Hiermee geven we letterlijk invulling aan onze woonvisie ” Het gaat om een voorgenomen verkoop. De verkoop wordt definitief als de gemeenteraad medio 2022 instemt met de plannen.

Vexpro presenteert in januari 2022 de eerste uitwerking van de bouwplannen aan de Oranjestraat. Dan start ook de omgevingsdialoog. “We zijn bijna klaar met de uitwerking en we kijken er naar uit om hierover het gesprek aan te gaan met de omgeving. “ aldus Eveline Vermeer (Vexpro BV).
Er is veel aandacht voor groen in het plan. Ook een ontsluitingsweg tussen de Oranjestraat en de nieuwe woonwijk Gilze Zuid-West maakt onderdeel uit van de plannen.