AZC Prinsenbosch in Gilze biedt opvangen aan 1.200 mensen. Bewoners maken veel gebruik van de fiets om zich te verplaatsen. Helaas is het voor hen niet altijd mogelijk om een fiets mee te nemen naar een nieuwe woon- of verblijfplaats. Dat betekent dat er op het AZC veel fietsen staan. COA, politie en gemeente hielden een opruimactie. Er is gekeken naar fietswrakken, weesfietsen en fietsendiefstal. Er zijn 328 fietsen gecontroleerd

Fietswrakken en weesfietsen
De gemeente trof 42 fietswrakken en weesfietsen aan. Deze zijn verplaatst naar de gemeentewerf. Als niemand zich meldt, gaan de fietsen over 13 weken naar het Repair Café voor een opknapbeurt en krijgen ze via de Weggeefhoek in Rijen een tweede leven.

Fietsendiefstal
De politie controleerde of een fiets als gestolen staat geregistreerd. Dit kan met behulp van een scanapparaat dat via een gsm-verbinding in contact staat met het fietsdiefstalregister. Uit de controle kwamen 5 fietsen naar voren die als gestolen geregistreerd staan. De rechtmatige eigenaar wordt hierover geïnformeerd.