Op de foto van links naar rechts: Bart Cox, wethouder Merijn Scheifes en Yvonne Somers

Wethouder Merijn Scheifes en Bart Cox en Yvonne Somers van energiecoöperatie Energie Gilze Rijen hebben in CC De Boodschap het Energie Informatiepunt officieel geopend. Dit informatiepunt is bedoeld om inwoners van Gilze en Rijen te helpen met al hun vragen over energieverbruik, energie besparen en het verduurzamen van hun woning.

Laagdrempelig
Wethouder Merijn Scheifes is blij met de komst van dit informatiepunt: “Hiermee hebben we een toegankelijke plek waar inwoners van Gilze en Rijen op een laagdrempelige manier terecht kunnen voor informatie en ondersteuning op het gebied van duurzame energie. We nodigen iedereen uit om langs te komen en gebruik te maken van deze waardevolle bron van kennis en inspiratie. Weer een stap in de goede richting om te komen tot een duurzame en energie- en klimaatneutrale samenleving!”

Verschillende onderwerpen
Het Energie Informatiepunt biedt hulp en informatie over verschillende onderwerpen, zoals hoe je energie kunt besparen, hoe je zelf energie kunt opwekken, hoe je kunt overstappen van gas af, hoe je je energierekening kunt verlagen, welke subsidies en leningen beschikbaar zijn, en alles wat je maar wilt weten over energie. Of je nu je huis wilt verduurzamen, energie wilt besparen in het dagelijks leven of meer wilt weten over hernieuwbare energiebronnen, de energieadviseurs van Energie Gilze geven bij het Energie Informatiepunt antwoorden op deze vragen.

Dinsdag en vrijdag geopend
Het Energie Informatiepunt is elke dinsdag geopend van 17:00 tot 19:00 uur in CC de Schakel, aan de Kerkstraat 104 in Gilze. Daarnaast is er ook een wekelijkse sessie op elke vrijdag van 10:00 tot 12:00 uur in CC De Boodschap aan de Nassaulaan 62-64 in Rijen. Let op: tijdens de zomervakantie (van 17 juli tot 28 augustus) is het Energie Informatiepunt gesloten. Vanaf september ben je weer welkom om je vragen te stellen en deel te nemen aan de informatiesessies.