Op 25 september 2023 ondertekenden wethouder Corné Machielsen van de gemeente Gilze en Rijen en directeur Sander Martens van Bouwbedrijf Moonen B.V. een overeenkomst voor de verkoop van de grond achter basisschool De Wildschut in Gilze. Moonen gaat er zestien betaalbare en middeldure koopwoningen bouwen.

Bouwplan Curve16
De zestien woningen aan de Alphenseweg zijn in een fraaie ronding gelegen. In basis hebben deze huizen al een woonoppervlakte van ca. 120m², met vier slaapkamers. De percelen variëren van ca. 100m² tot ca. 210m². De woningen zijn inclusief luxe sanitair en tegelwerk met een zonnige achtertuin met eigen berging en achterom. Ook zijn er diverse uitbouwmogelijkheden mogelijk via de aannemer.

Daarnaast zijn de woningen zeer duurzaam ontworpen. De woningen zijn uiteraard volledig gasloos en iedere woning heeft een individuele warmtepomp en is voorzien van zonnepanelen. Vanzelfsprekend zijn ze zeer goed geïsoleerd en zijn er onderhoudsvriendelijke materialen toegepast.
De mogelijkheid bestaat om extra zonnepanelen toe te voegen om de woning nog verder te verduurzamen.

De wijze van verkaveling zorgt voor een goede sociale cohesie met de buren. Door de aanwezigheid van een volwaardige en ruime kamer op de tweede verdieping van de woning is thuiswerken prima mogelijk.

Invulling gebied De Wildschut en omgeving
In 2021 heeft Moonen de nieuwbouw van de school op de hoek Alphenseweg – Heuvel opgeleverd. Moonen en architectenbureau van Laarhoven uit Gilze hebben de handen ineengeslagen om dit duurzame woningproject te ontwerpen en te bouwen tussen het openbare schoolspeelterrein van de school en het perceel Alphenseweg 65. De werkzaamheden aan het schoolplein zijn volop in uitvoering en worden in september 2023 afgerond. Afhankelijk van de verkoop van de woningen starten de bouwwerkzaamheden dit najaar. De bouwtijd bedraagt ongeveer een jaar. In de afbouwfase van de woningen richt de gemeente het openbaar gebied Alphenseweg 2e fase / Heuvel opnieuw in. Het gehele gebied is daarmee naar verwachting in het eerste kwartaal van 2025 gereed.

Start verkoop woningen
De voorinschrijving van de verkoop van de woningen is in juni opgestart en kan rekenen op grote belangstelling. De daadwerkelijke start van de verkoop is begonnen op 13 september 2023.

De woningen worden verkocht door Kin Makelaars uit Gilze en Rijen. Meer informatie over de woningen is terug te vinden op de website van het project; www.curve16.nl.