Op woensdag 20 maart was het feest op OBS De Wildschut in Gilze.
Leerlingen van de school plantten samen met de Groene Brigade 8 bomen en ruim 1400 struiken en haagplanten op hun eigen schoolplein. Dat deden zij voor de Boomfeestdag. Zij kregen hierbij hulp van wethouders Mariëlle Doremalen (onderwijs) en Corné Machielsen (groen). De Groene Brigade van de Natuur- en Landschapsvereniging Gilze Rijen (NLGR) heeft geholpen met de voorbereiding en aanleg. Zij maakten een wilgenhut en begeleidden de kinderen bij het planten. Binnenkort maken ze ook moestuinbakken. Niet alles is die ochtend geplant. De Groene Brigade maakt de klus komende week af.

Goed voor hun ontwikkeling
Wethouder Mariëlle Doremalen: “Complimenten voor leerlingen, school en Groene Brigade. Er is superhard gewerkt. Naast een mooie nieuwe school is er nu ook een prachtig groen schoolplein waar je lekker kunt spelen en kunt beleven.”

Judith Magilsen, directeur OBS De Wildschut: “Vorig jaar voor de zomer is het plein aangelegd. Met de aanleg van de beplanting is het schoolplein klaar en kunnen we er nog meer van gaan genieten. We zijn heel blij dat er veel groen op het schoolplein te zien is. Mooi om te zien hoe een aantal kinderen vandaag heeft meegeholpen met het aanplanten. In het voorjaar gaan we de moestuinbakken gebruiken. Ook hierbij betrekken we leerlingen van de school.”

Wethouder Corné Machielsen vult aan: “Ik ben blij dat de Wildschut nu het groene schoolplein krijgt wat ze zo graag wilden Het is harstikke belangrijk dat kinderen opgroeien en spelen in een groene omgeving. Beter voor hun ontwikkeling en concentratie. Daarom is groen ook een belangrijk speerpunt van het college.

Wat is er geplant en aangelegd?
Een hut van wilgentakken
3 Bomen (esdoorn, noot en beverboom) en 5 fruitbomen. De fruitbomen zijn in het najaar geplant
4 soorten haagplantjes (beuk, esdoorn, haagbeuk en liguster). Totaal 640 stuks. Deze vormen samen 5 hagen
13 soorten bloeiende struiken in plantvakken. Het gaat om 773 struikjes
De struikjes bloeien hebben verschillende bloeitijden. Deze struiken trekken vlinders, bijen en andere insecten en ook vogels aan.
5 soorten fruitstruiken

De gemeente legt graszoden neer, zodat kinderen er al snel op kunnen spelen.
Het insectenhotel is eerder al geplaatst zodat insecten hier al konden overwinteren.