Een uitgebreid ontbijt, even bijpraten met collega ondernemers en kennis opdoen. Op woensdag 25 april jl. verzamelden zich zo’n 35 ondernemers bij Van der Valk Gilze-Tilburg voor de ontbijtsessie Blockchain en AVG.

Na een hartelijk welkom door voorzitter Bert Wagemakers neemt Danny Polak, specialist financiële logistiek en ambassadeur blockchain bij Rabobank ons mee in de wereld van Bitcoin en de onderliggende de blockchaintechnologie, inmiddels de grootste hype sinds internet zelf om de hoek kwam kijken. Een nieuwe techniek die alles in zich heeft om onze wereld te veranderen, wat Danny met verve, aan de hand van een duidelijk filmpje en een presentatie toelicht.

Hierna neemt Mirthe Nieuwstraten, jurist bij Fifth Legal, het woord. Zij reduceert de, voor velen onoverzichtelijke, eisen aan de nieuwe privacywet tot duidelijk uitvoerbare acties. In het kort: leg vast welke gegevens je verwerkt, met welk doel je dit doet, controleer of het toegestaan is en informeer de betrokkenen. Ook deze presentatie heeft voor de aanwezigen een lastig onderwerp weer wat toegankelijker gemaakt.