Op zondag 11 maart a.s. vindt in Rijen een internationaal foto-evenement plaats: de presentatie van de beste fotografische beelden die uit 58 verschillende landen zijn ingezonden voor de 9e Rainbow Challenge Rijen die fotoclub FA Rijen organiseert. Wethouder Rolph Dols verricht de opening en prijsuitreiking.

Internationaal
Fotografen uit de hele wereld stuurden ruim 7000 beelden in voor deze internationale fotowedstrijd. Die gejureerd werden door drie juryleden: Jef Lemmens uit België, Edith Hoffman uit Dordrecht en John Hop uit Rijen. Zij zagen in een hoog tempo natuurbeelden, portretten, landschappen, straatbeelden en talloze andere onderwerpen voorbij komen en hadden de zware, maar mooie, taak hieruit de beste beelden te selecteren. Deze selectie is op 11 maart in De Boodschap te zien. Dan worden ook de winnaars bekend gemaakt.

Voorafgaand aan de presentatie van de prijswinnende en geaccepteerde beelden verzorgt natuurfotograaf Edwin Giesbers een lezing over de Nederlandse natuur in close-ups. Edwin schreef diverse artikelen over natuurfotografie die verschenen zijn in (internationale) tijdschriften zoals bijvoorbeeld National Geographic. Hij won ook wereldwijd prijzen in internationale foto-wedstrijden.

Toegang gratis
De fotopresentatie en de lezing zijn gratis toegankelijk en iedereen is van harte welkom, in CC De Boodschap, Nassaulaan 62 te Rijen. De lezing door Edwin Giesbers begint om 13.00 uur. De officiële opening, prijsuitreiking en presentatie van de Rainbow Challenge Rijen start om 15.00 uur. Voor wie niet zo lang kan wachten is er om 11.00 uur al een eerste ‘sneak preview’ van de foto’s. Voor wie later nog eens van de prachtige beelden wil genieten is er een catalogus te koop waarin een selectie van de geaccepteerde en winnende beelden is opgenomen.